כשאתם חושבים ממה האורחים הכי ייהנו באירוע שלכם, קחו בחשבון שהאוכל והמשקאות חשובים כמעט כמו מטרת האירוע עצמו – אם זו חתונה, בת מצווה או לידה של תינוק חדש במשפחה.
בין אם אתם שוכרים שירותי שף פרטי או שירותי קייטרינג של המקום עצמו, כפי שעשוי להציע לכם אתר של צימרים בראש פינה, תמיד כדאי לשקול כמה גורמים לפני שבונים את התפריט עצמו. אבל קודם כל חשוב לברר מהי מידת הגמישות שמציע לכם שף פרטי לאירועים לעומת קייטרינג של מקום האירוח.
בנוסף, אף על פי שרוב שירותי הקייטרינג, גם אם מדובר בשף מארח, יאפשרו לכם לאשר את התפריט ואת מספר העובדים שיידרשו, כשלושה שבועות לפני האירוע, ככול שתקדימו, כן ייטב.
כשאתם בוחרים לערוך את האירוע המשפחתי שלכם באינטימיות הקסומה שמציע צימר יוקרתי בראש פינה, התפריט אמור לכלול אפשרויות למספר ארוחות, מנות ארוזות לצד מנות אישיות לפי בחירה (הנקראות בז׳רגון המקצועי à la carte meal), שיכין עבורכם שף פרטי או חברת קייטרינג.
הצורך בתכנון מספר ארוחות במהלך יום האירוע היא בדרך כלל ייחודית ומתאימה לאירוע משפחתי קטן אליו מגיעים רוב האורחים גם ללינת לילה במקום אינטימי כמו צימר יוקרתי הממוקם בתוך בוסתן רחב ידיים ומציע פינוקים המאפשרים לאורחים להתרגש הן מהאירוע המשמח עצמו והן מהחוויה המיוחדת של שהייה באחוזת פאר בעיירה העתיקה והציורית בגליל העליון, ראש פינה.
במקרה זה יהיה עליכם לתכנן מספר ארוחות:
- ארוחת בוקר – אמנם כשמדובר בארוחת בוקר, מנות ארוזות הן חסכוניות וקלות יותר לבחירה, אבל אם אתם כבר מתארחים באתר הצימרים בראש פינה, אל תפספסו את ארוחת הבוקר הגלילית, הטרייה והטעימה שתוגש לכם במקום, ותכלול: לחם שנאפה במאפיית בוטיק מקומית, ריבה שנרקחה מפירות האזור, ירקות שגודלו בשדות הסמוכים, וכלי הגשה ייחודיים שיוצרו בסטודיו המקומי לקרמיקה.
רק קחו בחשבון שהארוחה הטעימה והמפנקת לא תגרום לאורחים לגלוש אל מעבר ללוח הזמנים שתזמנתם לאירוע שלכם.
- ארוחת צהריים – מרבית שירותי הקייטרינג מציעים כמה אפשרויות לארוחת הצהריים כמו: סנדוויצ׳ים או à la carte עם מבחר סלטים, ואפילו מנות ארוזות.
שוב, הבחירה הטובה ביותר של סוג הארוחה תלויה לחלוטין בלוח הזמנים של האירוע שלכם. לכן נסו לחשב כמה זמן ייקח לאורחים לסיים את הארוחה בה תבחרו.
- ארוחת ערב – בארוחה זו תוכלו לבחור בסוג ההגשה – הגשה עצמית או הגשה לשולחן.
ארוחת ערב כוללת בדרך כלל שלוש עד חמש מנות, כאשר המנות משקפות את ההעדפות האישיות של השף. באופן כללי זה גם הזמן לתת לאוכל להגיד את דברו ולזרוח.
כשמדובר בתכנון האוכל באירוע שמתחיל רשמית בבוקר ומסתיים בטקס החגיגי בשעות הערב (תכנון שמתאים לאירוע שבו האורחים או חלקם גם ישנים בצימרים), לא תמיד נכון להגביל את הקייטרינג לשלוש ארוחות.
למעשה, התכנסות שנמשכת יום או יומיים, דורשת לתכנן את הארוחות מעבר לארוחת בוקר, צהריים וערב. כי במקרים אלה יידרש גם כיבוד בין הארוחות ובעיקר בזמן קבלת הפנים. השף או הקייטרינג המבצע עשויים להציע אפשרויות כיבוד שתבחרו מראש.
פריטים מתאימים לכיבוד בין לבין: אם התקציב מאפשר לכם, כיבוד זה יכול להיות הרבה יותר מעניין מסתם משקאות וחטיפים סטנדרטיים. לקבלת הפנים, ההצעה הטובה יותר ברוב המקרים, היא מגוון של מנות קטנות ואישיות של מתאבנים איכותיים, קרים וחמים, וכמובן בר משקאות עשיר.
כמארחים, חשוב להתחשב בצרכים תזונתיים מיוחדים של האורחים. יהיה עליכם ליידע את מנהל הקייטרינג על כל בקשה וצורך מיוחד שעשוי להיות לאורחים שלכם, כולל:
- אלרגיות למזון
- רגישות לגלוטן
- דרישה לארוחה כשרה למהדרין
- הגבלות תזונה אחרות
הדרך היחידה שבה תוכלו לדעת על צרכים תזונתיים מיוחדים אלה, היא לשאול. והדרך היחידה לתכנן עבורם מנות מותאמות אישית, היא לדון בהן בהקדם האפשרי עם האחראי על ההסעדה באירוע שלכם.
כשאתם מזמינים אירוע באתר צימרים, חשוב שהרשימות שלכם יפרטו את כל האלמנטים של צרכי הקייטרינג שלכם. זאת, לאחר שבחנתם את כל השיקולים ושלבי התכנון שצוינו לעיל. רשימה זו צריכה לכלול את ההחלטות, הבקשות והדרישות הבאות:
- אוכל ומשקאות
- סידור מקום האירוע (בין אם הוא בחוץ או בפנים)
- ציוד אורקולי
- עיצוב המקום
- עלויות