אירוע קטן, הוא אכן קטן רק אם רשימת האורחים היא באמת קצרה. אם אתם לא בטוחים איך תוכלו לצמצם את רשימת האורחים, מעבר לבני המשפחה ולחברים הקרובים, אבל מאוד רוצים להצליח להיצמד לאירוע המצומצם שהחלטתם לערוך - הביטו בטלפון הסלולרי שלכם, בהודעות ובצ׳טים, והזמינו רק את אלה שאיתם דיברתם בשלושת החודשים האחרונים. הם כנראה האנשים החשובים ביותר בחייכם. לא כך?
כשאתם מחפשים מקום לאירוע משפחתי קטן, אתם מדמיינים מן הסתם מקום שמבטיח לכם אירוח מושלם, מקום שבו חוויית האורח קודמת לכל דבר אחר מבחינת היחס, השירות וההקפדה על כל הפרטים ולו גם הקטנים ביותר.
כאשר אתם בוחרים לחגוג את האירוע האינטימי שלכם במקום מיוחד כמו צימר בראש פינה הקסומה, האירוע שלכם מיד קופץ מדרגה וייזכר לנצח בלב המשתתפים. אירוח שכזה עשוי להציע לכם לא רק מקום המשרה אווירה מיוחדת, מוקף גנים פורחים ושבילים קסומים העוברים בתוך צמחיה עשירה, אלא גם אירוח בניחוח בוטיק המאפשר לכם ליהנות מאירוע יוקרתי ומפנק במיוחד.
אחת מאפשרויות הקייטרינג הפופולריות ביותר היום, היא הזמנת שף פרטי שיכין את כל הארוחה לאירוע עם מספר אורחים מועט, אך איכותי מבחינת ההשקעה במנות המזון שיוגשו במהלך האירוע.
כאשר אתם מתכננים למשל אירוע בצימר מרוחק, באווירה שונה מהרגיל, בסביבה לא מוכרת ומרתקת, יש סיכוי גדול שתצליחו להפתיע את האורחים לא רק במיקום המשגע אלא גם בארוחה שכולה יצירת מופת של שף פרטי מקצועי ואיכותי.
למה אפשר לצפות משירותי שף פרטי? קודם כל זהו רעיון מקורי וייחודי, שרוב האורחים בוודאי לא חוו לפני כן. אצל שף פרטי תוכלו למצוא מגוון רעיונות שישדרגו את האירוע המיוחד שלכם. את התפריט של הארוחה תוכלו ליצור יחד עם השף, או עם חברת קייטרינג לאירועים קטנים וליהנות מסעודה חמה, טרייה, בריאה וכמובן טעימה מאוד.
ואם החלטתם לארגן את האירוע כולו בבית, השף יוכל להגיע לביתכם, ולהכין את כל הארוחה במטבח שלכם, אפילו לעיניי האורחים, אם זו תהיה בקשתכם.
יש הטוענים כי לעתים קרובות, ארגון אירוע ל-45 איש יכול להיות הרבה יותר מורכב מאשר ארגון אירוע ל-450 איש.
ייתכן שיש אמת בטענה זו, כי אירוע מצומצם מאורגן בדרך כלל על ידי בני משפחה או חברים, שאין להם ניסיון בארגון אירועים. אין שום דבר רע בזה, אלא שחברות קייטרינג, או שפים פרטיים, צריכים לא לשכוח לשאול אתכם הרבה יותר שאלות ולהציע לכם יותר עצות וטיפים, כאשר אתם מזמינים מהם את הארוחה לאירוע.
יש אמנם יוצאים מהכלל, אבל מתכנני אירועים מנוסים נוטים לדעת טוב יותר מה הם רוצים, ואילו שאלות עליהם לשאול, כדי להשיג את האפקט הרצוי באירוע שלהם. מצד שני, אנשים, כמוכם, שלוקחים על עצמם לארגן אירוע קטן, לא יודעים בדיוק מה הם רוצים, ואפילו לא מכירים את כל האפשרויות העומדות בפניהם. במילים אחרות, אתם אפילו לא יודעים מה אתם לא יודעים.
במקרים אלה, עדיף שהקייטרינג יבקש מכם מידע רב ככול האפשר וידריך אתכם כך שתוכלו לקבל החלטות טובות בשלב היותר מוקדם של התהליך. כאנשי הקייטרינג, יהיה עליהם להסביר לכם יותר את כל מה שקשור לאופן שבו הדברים יפעלו, כדי שתבינו איזה מידע חשוב שתדעו ואולי גם איזה מידע חשוב שתחלקו עם המוזמנים, לקראת האירוע הגדול.
לאור כל זאת, רצוי שהשף הפרטי או חברת הקייטרינג, ישאלו אתכם או ידריכו אתכם לגבי:
- גודל המנות וכיצד להעריך את מספרם של האורחים?
- מה בדיוק ייכלל במחיר של הקייטרינג (כלומר, הטיפים למלצרים, הטיפול בעיצוב השולחנות, הדאגה למספר הכיסאות הנדרש, והכנת צוות העובדים שישרתו את האורחים באירוע).
- כיצד יוגשו מנות האוכל ומהם היתרונות של כל צורת הגשה – כגון בופה (מזנון), או הגשה לשולחן.
- סוגי התפריטים מהם תוכלו לבחור, והאם קיימת הגבלה תזונתית כלשהי שהשף צריך להתחשב בה. האם תיערך טעימה מוקדמת, כך שתוכלו לדעת בדיוק איזו מנה תקבלו כאשר תזמינו מוס סלמון מעושן.
- האם לאירוע יש נושא או סגנון שהמארחים רוצים להדגיש, והאם המזון יכול להדגיש אותו באופן כלשהו?
עדיף להשקיע זמן בשיחה ביניכם לנציג הקייטרינג, שבה יישאלו כל השאלות הנכונות ותתקבל התמונה המלאה לגבי האירוע, על מנת שהכול יהיה מוכן ומושלם באירוע עצמו.