המלצות למסעדות וסיורי קולינריה בראש פינה והסביבה לאורחי פינה בלב. חוויה קולינרית משגעת וחד פעמית המשלבת בנופש גם את האהבה שלכם לאוכל.
כול אתר נופש נותן מעצמו המון, אבל אורחים רבים לא תמיד מקבלים את ההזדמנות לגלות את כל האפשרויות. לאורחים פשוט אין מספיק זמן כדי לגלות הכול בתקופת החופשה הקצרה שבה הם מבלים ביעד.
וככול שנוסעים ומטיילים יותר, כך קל יותר ליפול למלכודת שמביאה אתכם בדיוק לאותן חוויות שוב ושוב עם וריאציות זעירות פה ושם. לא שזה דבר רע. כי תחושת ההיכרות יכולה להגביר את הביטחון העצמי כאשר צריך להתעמת עם הלא נודע. מצד שני, לעשות עוד מאותו דבר מונע מכם לחוות דברים חדשים.
הדבר הכי חשוב שתוכלו לקחת אתכם מהחופשות שלכם אלה החוויות שתקבלו מהן. לכול יעד יש מהות ייחודית משלו, שמבדילה ומייחדת אותו מכול המקומות האחרים בהם ביקרתם עד כה. כך גם החופשה המיוחדת שלכם בסוויטות הנפלאות של פינה בלב בראש פינה. בחבל ארץ זה תוכלו ליהנות מסיור קולינרי באזור הגליל העליון ורמת הגולן, שאין דומה לו בארץ.
לא בכדי הפך המושג – ארוחת בוקר גלילית – לשם נרדף לארוחה עשירה בירקות טריים, עשבי תיבול ריחניים וגבינות איכותיות – מוצרים רעננים ואיכותיים שנאספים מיצרנים מקומיים. ארוחת בוקר שכזאת תקבלו גם לסוויטה שלכם בפינה בגליל. אבל, חופשה בראש פינה היא גם הזדמנות נהדרת לראות במו עיניכם את אותם מקומות שבהם יוצרים את כל המטעמים האלה, ליהנות מבית הבד, מיקבי הבוטיק מהגבינות המופלאות או ממסעדות הגורמה המשובחות.
בית בד תוכלו לראות בכניסה לקיבוץ פרוד. בית הבד שומר על מסורת של יותר ממאה שנים להכנת שמן זית ומופעל על ידי משפחתו של סבא חביב, שנהג להכין בבית הבד שמן זית משובח בשיטות המסורתיות. במרכז המבקרים במקום תהיה לכם הזדמנות ללמוד כל מה שרציתם לדעת על הפקת שמן זית. ואם אתם מגיעים למקום בעונת המסיק, תוכלו לקחת חלק בסדנאות ובהפעלות, בחינם.
סיור בכפר ובמרכז המורשת הצ'רקסית בריחנייה כולל ביקור במוזיאון וארוחה טעימה. כאן תוכלו ללמוד שהגבינה הצ'רקסית היא בעצם המקור לגבינה הצרפתית המוערכת. דיר של מאות עזים לבנות מניב חלב שמחלקו מכינים גבינות צ'רקסיות שמוגשות כאן במסעדה ומשמשות גם להכנת החלוז' – מאפה ממולא גבינת עזים שמטוגן בשמן זית.
ובמסגרת הסיור הקולינרי, כדאי להגיע למסעדת ג'נבה במעין ברוך, על גדות נהר הירדן, מסעדה צרפתית איכותית. בנוסף להנאה מהאוכל המוגש בוודאי תיהנו גם מהכלים המיוחדים המוגשים לשולחן: אבן על להבות אש ועליה תכינו לעצמכם את הסטיקים. המנה מוגשת עם מגוון רטבים צרפתים, שוויצרים, אלפינים ואיטלקים ובעיקר – טעימים. ואם אתם אוהבים פונדו, זה המקום בשבילכם – פונדו בשר או פונדו גבינה בהתאם למסורת השוויצרית האהובה.