לא פעיל
המלצות למקומות המציעים פטיסרי בולנז'רי בראש פינה והסביבה לאורחי פינה בלב. בואו ליהנות ממאפים טעימים במיוחד במהלך החופשה שלכם.
מה כל כך מיוחד בפטיסרי? אז ככה. מעכשיו שכחו מהמונח קונדיטוריה שהגיע אלינו מהשפה הגרמנית. המונח החדש שאימצנו לעצמנו מגיע ישירות מפריז ונקרא פטיסרי. נכון, גם הוא בעצם קונדיטוריה, אבל הפטיסרי נהנה להתגאות בפלז'ר סוכרה או בפרומבאזיה שלא מגיעים לקרסוליים של עוגת הגבינה או הרוגלעך שמציעה הקונדיטוריה.
בעצם פירוש המילה פטיסרי הוא מאכל מבצק – עוגה או מאפה כלשהו. והוא מאופיין במאפים הרבה פחות כבדות מהעוגות שאנחנו רגילים לצרוך בקונדיטוריה. מדובר בחוויה חושנית של מאפה קליל ומענג, חגיגה לאניני הטעם.
אז מה זה בולנז'רי? גם הבולנז'רי מגיע אלינו מפריז, שם אפשר למצוא בכול פינה בולנז'רי שמספק בגטים איכותיים. הפריזאים גאים מאוד בבולנז'רי השכונתי שלהם, שהוא בעצם מאפייה. אבל בבולנז'רי אפשר למצוא מטעמים נוספים מלבד מאפי בוקר, מדלנים או בגטים. הבולנז'רי מציע גם קרואסון, Pain Au Chocolat (לא! אומרים מביני דבר בתוקף, זה לא נחשב לקרואסון ממולא בשוקולד, אל תטעו) או עוגות בחושות. מדובר במאפים שמיועדים לבוקר או מלווים את כוס הקפה והתה, ולא קינוחים שמוגשים עם סיום הארוחה.
הבולנזרי והפטיסרי הגיעו גם לצפון. כך תוכלו ליהנות ממאפיית 'פתפותים' שמציעה לחמים מופלאים בבית קפה נעים ואינטימי. המאפייה שממוקמת בכפר הנשיא מכינה לחמים בריאים מבוססים על כוסמין ולא על חיטה. פתפותים מציעה מגוון של לחמים ומאפים מיוחדים, הכול עשוי מכוסמין.
ובמרחק של כ-40 דקות מראש פינה תוכלו להתענג על גנאש, טראפלס או פרלין בשוקולטרייה המדהימה 'דה-קרינה' בקיבוץ עין זיוון. על המקום מנצחת קרינה צ'פלינסקי שהיא נצר למשפחה שהתמחתה בייצור ליקרים ופרלינים משובחים.
תוכלו לבקר במרכז המבקרים של עין זיוון וליהנות מסדנת שוקולד משגעת שהילדים יאהבו יותר מכול, וגם להבין סוף סוף איך בכלל מכינים שוקולד. והכי כיף – תוכלו לחזור לסוויטה בפינה בלב עם שלל מתוקים שיגרמו לכם לרצות לחזור על עקבותיכם חזרה לחנות המתוקה ביותר בגולן.